Pamatuj si mě     Zapomenuté heslo?   Registrovat  

Sdělení čtenářům

 

  1. Abd‑ru‑shinova osada Grálu na Vomperbergu v Tyrolích.

 

Abd‑ru‑shin usiloval budováním osady o to, aby vytvořil pozemsky místo, které by dokázalo, že mezi lidmi různého stupně vzdělání u různých národností, může býti radostná spolupráce, jestliže je spojuje stejný duchovní cíl. Tento společný cíl je postaven na základě Abd‑ru‑shinova Poselství Grálu, které přináší takové vědění o stvoření, jaké dosud nikdy nebylo možno lidem dáti.

A toto vědění o samočinně působících vývojových zákonech ve stvoření spojuje všechny lidi jako takové a přivádí v nich víru v Boha k neochvějnému přesvědčení!

Při tom padají hranice všech vyznání. Ať katolík nebo protestant, budhista, mohamedán nebo přívrženec jakéhokoliv náboženského směru – všichni stojí radostně vedle sebe a snaží se býti opravdovými lidmi, protože ví, že jen pravé lidství je nejčistší bohoslužbou!

Poselství Grálu klene se jako kopule, jednotící všechny nejrůznější směry a tím nese mír v sobě. Abd‑ru‑shin sám říká:

„Můj cíl je duchovního druhu!

Nepřináším nové náboženství, nechci zakládat novou církev, tím méně nějakou sektu, nýbrž dávám ve vší prostotě jasný obraz samočinného působení stvoření, které nese vůli Boží a v němž člověk může zřetelně poznávat, které cesty jsou pro něj správné.

Politická přání nebo „názory“ jsou mi při tom naprosto cizí.

Osadu Grálu na Vomperbergu v Tyrolích chci učiniti „tvrzí míru“ a „pramenem duchovní síly“ pro všechny, kteří o to vážně usilují.

Toto vytvořiti je mým jediným úsilím a to může přinést užitek každému člověku, tím také každé rodině a každému státu.“

Tato osada ukazuje zřetelně, že něco takového je pozemsky možné. Každý návštěvník může si beze všeho získati dojem, že ze všech tam bydlících, tak různorodých lidí, sálá společná radost, která je tím nápadnější, protože není v tak přesvědčivém způsobu nikde k nalezení.

Nevyčerpatelným pramenem této společné radosti je jednotné, jásavé poznávání Boha v Jeho stvoření. Kdo dovede čísti ve stvoření, musí také jasně poznávati jeho Tvůrce, jakož i Jeho vůli, která se ve tkaní tohoto stvoření zřetelně ukazuje. A tím také přestanou všechny hádky a spory.

Abd‑ru‑shin, jemuž tato osada patří, má také vlastní, znamenitě vycvičený hasičský sbor, který si vydobyl pověsti zvláštní, rychlé pohotovosti a rozvahy. Mimo velké správní budovy je tu i vysoký dům školy Grálu, která je jako soukromá škola státem povolena. Malý lesní hřbitov vnuká návštěvníku přesvědčení, že zde vládne opravdový mír, zvláště, když sluneční paprsky padají korunami stromů a ptáci pějí své písně.

Prostě působí i přednášková síň, v níž se mimo nedělních pobožností každý rok třikrát scházejí lidé ze všech zemí a světadílů ke třem velkým slavnostem Grálu, aby při tom načerpali duchovní síly a roznášeli odsud radostné chtění. Slavnosti jsou neseny duchem vědomého uctívání Boha.

Vznešená zdrženlivost lidí v osadě, kteří se však vůbec neoddávají nějakému jednostrannému osamocení, nýbrž rádi a často navštěvují střediska umění v blízkém zemském hlavním městě Innsbrucku, dává přirozeně příčinu k nejdobrodružnějším pověstem a dohadům o tajemstvích všeho druhu. Ale v osadě není žádných tajemství. Kdyby se všechno všude mohlo v tak prosté jasnosti ukázat jako život v Abd‑ru‑shinově osadě Grálu, kde se usiluje o oživení Slova Poselství Grálu ve všedním životě, pak by to bylo pro všechny lidi na zemi dobré a mír vládl by všude a bez výjimky.

 

  1. Týká se výrobků laboratoře Yaspis.

 

Těší nás, že poukazem na čaj Yaspis mohli jsme mnoha lidem prokázati tak neobyčejně dobré služby; neboť velmi nám na tom záleží, abychom s čtenáři našeho měsíčníku navázali přímé spojení.

Chceme vytvořiti něco nového a životného – ne jak je to až dosud všeobecně zvykem mezi nakladatelstvími a odběrateli – aby se mohlo rozvinout společné, radostné tvoření. Ujišťujeme, že s naší strany nebudeme litovat žádné námahy.

Chceme proto v našem měsíčníku „Hlas“ věnovati zájmům čtenářů vždy více místa a zavésti poradnu ve věcech, týkajících se všedního života, abychom mohli vyhověti různým přáním, která nás docházejí.

Proto již dnes na četná přání sdělujeme, že svým účinkem zvlášť cenný čaj Yaspis a jiné výrobky Yaspis, jako rychle působíci a k zesílení znamenitě se hodící nápoj „Marhaba“, velmi prospěšný „Nápoj pro ženy“, sílící „Žaludeční víno“, oživující „Briosa“, hojivá „Arniková mast“, a „Arniková tinktura“, tak i všechny ostatní kosmetické výrobky Yaspis, jako pleťový olej, bylinný olej, olej Karwendl, krém na obličej, bylinné mýdlo, jedlová vůně a přísada do koupele, jakož i oblíbená ústní voda a ochranný nosní olej, jsou vyráběny

Laboratoří Yaspis,

Schönenberger‑Seiler A. G., Herisau bei St. Gallen (Švýcary). Všechny dotazy, objednávky i žádosti o zaslání nejnovějších cenníků, zasílejte na adresu: Josef  K o v á ř, Praha 54, Bílá Hora 189.

Laboratoř Yaspis výslovně prosí, aby se zájemci se svými přáními neobraceli již na Vomperberg v Tyrolích, poněvadž by to znamenalo jen zpoždění a zbytečné dopisování.

Věříme, že jsme čtenářům našeho měsíčníku i jejich známým prokázali tímto sdělením zvláštní službu a doufáme, že se nám podaří ještě častěji a v hojnější míře ji dokázat.

Nakladatelství ,,Hlasu“, Praha 54. Bílá Hora 189.

 

Přidat komentář

Odeslat