Pamatuj si mě     Zapomenuté heslo?   Registrovat  

Otevřete oči i uši, aby krůpěje Světla dopadly na živnou půdu

 

Nauky, které hlásají slepou víru, nutno zavrhnout jako mrtvé a proto škodlivé. Jen takové nauky, které skrze Krista volají k oživení, t. j. k uvažování a zkoumání, aby ze skutečného pochopení mohlo vyrůsti přesvědčení, přinášejí osvobození a spásu!

 

*

 

Jen duch úplně osvobozený ode všeho nepochopení může se v radostném přesvědčení vznésti ke světlým výšinám, k ráji!

 

*

 

Jest velikou chybou, domnívají‑li se lidé, že smrtí na kříži bylo jim zaručeno odpuštění hříchů. Tato myšlenka přináší s sebou hroznou škodu. Neboť všichni ti, kteří v to věří, jsou tím sváděni s pravé cesty vykoupení. Cesta vykoupení záleží jedině v tom, že člověk žije podle slova Spasitelova. Že žije podle vysvětlení, které jako vědoucí a vše přehlížející podal.

 

*

 

Když Kristus činil zázraky daleko nad možnost pozemských lidí, neopravňuje to k myšlence, že mu nebylo třeba starati se o zákony Boží vůle, spočívající ve stvoření a že je přesahoval. To jest vyloučeno. I při zázracích jednal v dokonalé shodě se zákony Božími a ne libovolně.

 

*

 

Ježíš byl vtělené Slovo Boží! Kdo tedy správně přijal do sebe jeho slovo, přijímal tím jeho samotného.

Když dá člověk v sobě oživiti slovu Božímu, jež se mu nabízí, tak, že se mu stane samozřejmostí v myšlení i konání, oživuje v sobě tímto slovem i Kristova ducha, protože Syn Boží byl vtělené, živé Slovo Boží!

Abd-ru-shin.

 

Přidat komentář

Odeslat