Právě přítomno

Přihlášení

 

ČEKÁME...

Pane, jak dlouho ještě bude nás trápit po Tobě žízeň?
Pane, jak ještě dlouho potrvá bez Tebe naše trýzeň?
Tvé zářivé Světlo nezříme, ono se skrývá.
Temnota hustá nás halí a ze všech stran nám kývá!
Jak ještě asi dobu dlouhou,
budem po Tobě zmírat marnou touhou?
My víme teď, že jsme Tě nehodní byli;
a že jsme málo Slovo Tvoje ctili!
Avšak nyní je všemu zabráněno!
Tvá milost skrytá je a Světlo uvězněno!
Ve světovém soudu vesmíru, stojíme sami –
čekáme na Tě, Pane (až se smiluješ) ó, smiluj se nad námi!
Ty přijdeš dolů v paprscích blesku a v bouři!
Kdy mukou lítostí se lidstvo svíjí, v údolí temném kouři;
ve zlatém Světle vkročíš pak opět v lidský svět –
a planoucí Tvůj zrak – zas uzřít budem smět –
Slovo Tvé zaslechne potom všech lidí sluch,
Slovo, jež dávno tak postrádá lidský duch
a milosti Lásky Tvé je doprovodí,
v jejíž záři se všechno znovuzrodí!

 

             Hermann Wenng

 

Cenzura Poselství Grálu

IMAGE Dopis slečně Irmingard od učedníka Helmutha Müllera 1976
čtvrtek 24. listopad 2011 0:00
Dopis slečně Irmingard od učedníka Helmutha Müllera z roku 1976     Rotz, 6. března 1976 Opis Doporučeně.   Slečna Irmingard Bernhardt Gralssiedlung Vomperberg A 6134 Vomp/Tirol  ... číst více...
IMAGE Spor o dvě Poselství nemá žádný praktický význam?
pátek 3. říjen 2014 11:34
Spor o dvě Poselství nemá žádný praktický význam   tvrdí zástup mrzkých farizejů   napsal: Pavel Krajíček     Škůdce v řadách čtenářů Poselství Grálu Zdenek Fritz píše... číst více...
IMAGE Které Poselství Grálu číst?
neděle 7. září 2014 11:14
    Které Poselství Grálu číst?       napsal: Pavel Krajíček         Otázka: Pán Krajíček - mnoho čitateľov PG číta aj "zelené" aj pôvodné PG. Hovoria, že to je jedno ,... číst více...
IMAGE Narušená výstavba v cenzurovaném Poselství Grálu
pátek 1. prosinec 2017 9:17
  Narušená výstavba v cenzurovaném Poselství Grálu     Předmluva (Pavel Krajíček): Pan Jaroslav Peroutka nám v článku sestavil názornou ukázku zásahu do dokonalosti Poselství... číst více...
IMAGE Zavádějící výklad Hnutí Grálu k prohlášení Abdrushina
sobota 6. září 2014 23:44
  Zavádějící výklad Hnutí Grálu k prohlášení Abdrushina     napsal: Pavel Krajíček   Artur Zatloukala cituje Abdrushinem vyděděného Herberta Vollmanna  ve spisku roku... číst více...
IMAGE Nové důkazy o tom, že Poselství Grálu bylo pozměněno lidskou rukou
neděle 7. září 2014 10:49
Nové důkazy o tom, že Poselství Grálu bylo pozměněno lidskou rukou   napsal: Pavel Krajíček   Průběžně je na našem webu barevně označován text, který byl Hnutím Grálu... číst více...
Free visitor tracking, live stats, counter, conversions for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Informace

Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: RECEPTY a VAŘENÍ

RECEPTY a VAŘENÍ 10. zář 2012 09:04 #1339

  • Martina
  • Avatar uživatele Martina
Milé ženy a dívky,

zde si můžeme vyměňovat recepty, či poskytnout radu, jak používat zdravěji a harmoničtěji ingredience, volit způsob vaření, předávat zkušenosti např. s přírodními recepty na léčení některých nemocí, nebo o působení bylin, a dávat "vychytávky" na dobrou chuť pokrmů a co nejlepší spolupráci s bytostníčky...

(Podnět na toto téma poskytl pan Filip Jendrichovsky, čímž mu tímto děkuji.)
Poslední úprava: 10. zář 2012 09:56 od Martina.
K přispívání se musíte přihlásit.

Re: RECEPTY a VAŘENÍ 10. zář 2012 09:13 #1340

  • Martina
  • Avatar uživatele Martina
Mně např. přijde, že opravdu důležité je ochucení pokrmu, a jakoby někdy cítím ty bytostné okolo, jak se tam tetelí a radí - kolik osolit, co ještě přidat... :AB: Ráda používám hlavně klasické koření - sůl, pepř, kmín, červenou papriku, někdy majoránku a cukr. Do omáček ještě bobkový list a nové koření, a to je asi tak vše, co používám.
Poslední léta jsem si všimla, že velice dobrou chuť udělá, pokud se do pokrmů přidá špetka nebo dvě cukru. Např. do pomazánek, ale i do dalších slaných jídel. Přidávám ji třeba do kulajdy - ten cukr zvýrazní totiž chuť smetany a tak nějak zajímavě se spojí se solí, že to udělá vynikající chuť. Nebo je to velmi dobré přidat do slaných pokrmů s česnekem - např. do česnekové pomazánky, nebo přidávám do česnekové náplně do lasagní... Ta chuť je pak velmi dobrá. :AB:
Poslední úprava: 10. zář 2012 09:14 od Martina.
K přispívání se musíte přihlásit.

Re: RECEPTY a VAŘENÍ 10. zář 2012 13:41 #1346

  • zdenathiede
  • Avatar uživatele zdenathiede
Nadherne se to cte a uz pri cteni jsem pribrala nejmene 2kg :AB:
Poslední úprava: 10. zář 2012 13:44 od Pavel Krajíček. Důvod: opr.smajlíka
K přispívání se musíte přihlásit.

Re: RECEPTY a VAŘENÍ 10. zář 2012 14:31 #1347

  • majka
  • Avatar uživatele majka
Já jsem si zase za poslední tři až čtyři roky naučila používat místo cukru aztécké sladidlo a stévii, neboli sladkou trávu. Je to přírodní sladidlo, má mnohem sladší chuť a taky mi děla radost, když mi kytičky krásně rostou.
K přispívání se musíte přihlásit.

Re: RECEPTY a VAŘENÍ 10. zář 2012 19:49 #1360

  • zdenathiede
  • Avatar uživatele zdenathiede
Ja take.
K přispívání se musíte přihlásit.

Re: RECEPTY a VAŘENÍ 13. zář 2012 21:01 #1465

  • Martina
  • Avatar uživatele Martina
Můj nejoblíbenější (a asi i celkem známý recept, ale přesto napíšu) lék, který pomáhá při kašli k dobrému odkašlávání hlenu a tím urychlení průběhu nemoci:
Nakrájet na jemno cibuli do hlubokého talíře, pocukrovat a přikrýt pokličkou nebo něčím obdobným. Nechat půl dne vylouhovat a poté několikrát denně užívat 2-3 polévkové lžíce. Pak si zase udělat čerstvé...
To mi vždy v dětství dělala babička a krásně to pomůže na ono odkašlávání a mně to ohromně chutnalo. Mňam. :YES: Ovšem já mám hodně ráda cibuli, kdo jí nerad, tak by mu to mohlo být asi naopak odporné... Pro milovníky cibule je to ale dobrota.
K přispívání se musíte přihlásit.

Re: RECEPTY a VAŘENÍ 14. zář 2012 20:19 #1495

  • majka
  • Avatar uživatele majka
Na nachlazení je také velice dobrý čaj z řepíku, kdy na čtvrt litru vody použijeme 1 čajovou lžičku sušeného řepíku.

Řepík má celkově velké léčivé účinky při všech zánětech v krku, v ústech a hrtanu. Listy dobře účinkují při chudokrevnosti, dají se přiložit na otevřené rány, podobně jako list aloe. V neposlední řadě posiluje funkci jater.
K přispívání se musíte přihlásit.

Re: RECEPTY a VAŘENÍ 14. zář 2012 20:26 #1496

  • majka
  • Avatar uživatele majka
Na posilnění jater je pro tento podzimní čas dobrá čajová směs ze 100 g řepíku, 100 g svízele a 100 g mařinky vonné. 1 vrchovatá čajová lžička této směsi na 1/4 litru vody, spaříme a 20 minut vyluhujeme. Tato čajová směs se doporučuje pít po dobu 14 dnů jedenkrát za rok, nejlépe na podzim. Kdyby chtěl někdo při této kůře rozšířit její účinky na co možná nejvíce, měl by si vybrat čas ubývajícího měsíce.
K přispívání se musíte přihlásit.

Re: RECEPTY a VAŘENÍ 14. zář 2012 21:09 #1498

  • Martina
  • Avatar uživatele Martina
To je skvělé, paní majko, recepty na využití bylin. Je to ale už skoro umění s nimi dobře zacházet, proto tam je jistě úžasné, když je dotyčný schopen vnímat jejich bytostníčky.
Ještě bych moc poprosila, jestli u těch vyjmenovaných receptů, bylin (a popřípadě u dalších přidávaných pak také vždy), nejsou nějaké kontraindikace? To je právě to - vědět, kdy mohou krásně pomoci, ale také kdy by mohly naopak ublížit, a dát si na to pozor...
Poslední úprava: 14. zář 2012 21:09 od Martina.
K přispívání se musíte přihlásit.

Re: RECEPTY a VAŘENÍ 15. zář 2012 12:15 #1512

  • majka
  • Avatar uživatele majka
Myslím, že tady u nzdravého jedince kontraindikace známy nejsou. Měl by být ale dodržen čas. Tzn.neužívat kůru půl roku, ale jen pár dní. Pokud to někdo přežene, pak je to jako s jednostranou stravou. Tam také nemůžete jíst jen jedno jídlo.
K přispívání se musíte přihlásit.
Vygenerováno za 0.342 sekund