Ve světle Pravdy

Prostor pro čtenáře Abdrushinova Poselství Grálu

Právě přítomno

Přihlášení

 

MyČeši ♥ 

 

 

česká vlastenecká sociální sítí

 

Real time web analytics, Heat map tracking

RECEPTY a VAŘENÍ

  • Peter
  • Avatar uživatele Peter
  • Vnitřní kruh**
  • Vnitřní kruh**
Více
10. říj 2015 18:36 #10195 od Peter
Peter odpověděl/a na téma: Re: RECEPTY a VAŘENÍ
dobry den,
ja by som tiez rad prispel svojou skusenostou na posilnenie jater (pecen) s petrecom marianskym, mne to poradila imunologicka ked som mal jednu virozu v krvi. je to velmi pohodlne raz si to pripravite a dva roky to vydrzi, staci to mat v tme, je nato nemozem dopustit, taktiez to striedam a vymienam s inymi bylinami.

radechmarova tinktura,
Rademacherova tinktura, která je zložená z troch bylin: Vlaštovičník vätší, Ostropestrec mariánsky a Benedikt lekársky.

Viac tu: masaze-poprad.webnode.sk/alter...
Poděkovali: Nastasia, PeterOrolín

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

  • Peter
  • Avatar uživatele Peter
  • Vnitřní kruh**
  • Vnitřní kruh**
Více
10. říj 2015 18:24 #10194 od Peter
Peter odpověděl/a na téma: Re: RECEPTY a VAŘENÍ
dobry den, nebolo by lepsie pouzit ako nosnu latku bambucky tuk, viem ze mast je pre nas region prirodzenejsia ale tento tuk alebo maslo neni take sofistikovanejsie?
cz.loccitane.com/bambucke-masl...
a to vo vsetkych pripadoch nosnej latky pri bylinkovych mastiach. aky je vas nazor?
ps dakujem za pekny recept :)

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

  • osc
  • Avatar uživatele osc
  • Návštěvník
  • Návštěvník
03. kvě 2013 15:14 #6484 od osc
osc odpověděl/a na téma: RECEPTY a VAŘENÍ

Jaro napsal: Chlieb pečiem už cca 3/4 roka, z toho kváskový cca 5 mesiacov a veľmi ma to baví.


- chleba z kvasnic bez kvasu se blíží buchtě :YES:
- chce to koupit kvalitní obilí po pytlech a používat domácí kamenný mlýnek,
třeba tento:
www.hkdtrebic.cz/domaci-mlynky...

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

  • Adrika
  • Avatar uživatele Adrika
  • Návštěvník
  • Návštěvník
03. kvě 2013 13:51 #6483 od Adrika
Adrika odpověděl/a na téma: RECEPTY a VAŘENÍ
Aj tak sa dá variť :AI: :26: :JX:

hobby.idnes.cz/solarni-varic-a...

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

  • Filip Jendrichovsky
  • Avatar uživatele Filip Jendrichovsky
  • Návštěvník
  • Návštěvník
03. kvě 2013 06:53 #6478 od Filip Jendrichovsky
Filip Jendrichovsky odpověděl/a na téma: RECEPTY a VAŘENÍ
Pán Jaro. Ja mam tiež najradšej chlieb doma upečený. Je chutnejší ako ten z obchodu. I keď ten chlieb od istej pekárni v Novej Ľubovni smerom na Jakubany, kde chodím nakupovať, je tiež veľmi chutný.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

  • Jaro
  • Avatar uživatele Jaro
  • Rada starších
  • Rada starších
Více
02. kvě 2013 20:21 - 02. kvě 2013 20:27 #6476 od Jaro
Jaro odpověděl/a na téma: RECEPTY a VAŘENÍ
Bola tu reč o kvásku. Tak trošku zabrdnem ženám do témy :AG: a poviem že mám skúsenosti s pečením kváskového chleba. Navyše kvások som si nekupoval ale vypestoval sám. Dá sa to, len to chce trochu času a venovať sa tomu. Podobne je to s výrobou domáceho chleba. Je to podstatne pracnejšie ako z kvasníc, ale výsledok stojí za to. Lepší chleba nepoznám. Je to vlastne tradičný spôsob výroby chleba, ktorý už dnes udržuje len zopár BIO pekární. Všade inde sa už do chleba pridávajú kvasnice čo robí zásadný rozdiel nakoľko tie zanášajú organizmus a niektorí ľudia sú na ne citliví. Na rozdiel od kvasníc, kde je jedna vyšlachtená kvasná kultúra, ich je v kvásku podstatne viac a vo svojej prirodzenej forme, nakoľko kvások je vlastne len prirodzene nakvasená ražná múka. Navyše sú v kvásku druhy mliečnych baktérií ktoré práve spôsobujú kyslosť chleba avšak zároveň prirodzene konzervujú potravinu. Aj preto takýto chlieb nie je problém jesť po týždni či 2, bez rizika pliesní. Na to už samozrejme treba aj iné vybavenie - napríklad dobré zuby :AG: :AG: :AG:

Pokiaľ by bol záujem, kľudne sa ozvite a môžem prípadne ešte čo to, povedať či dať praktickú radu. Chlieb pečiem už cca 3/4 roka, z toho kváskový cca 5 mesiacov a veľmi ma to baví. Je to zvláštne, ale zatiaľ sa mi vždy vydaril a rodinka je úplne nadšená. Mimochodom, správne by chlieb nemal byť moc kyslý, len jemne nakyslý.

Týmto pozdravujem miestne gazdinky a dúfam že mi prepáčia že sa im pletiem do remesla :) :kvet:
Poslední úprava: 02. kvě 2013 20:27 od Jaro.
Poděkovali: Filip Jendrichovsky, Adrika

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

  • Martin Hruštínec
  • Avatar uživatele Martin Hruštínec
  • Návštěvník
  • Návštěvník
30. dub 2013 11:30 #6452 od Martin Hruštínec
Martin Hruštínec odpověděl/a na téma: RECEPTY a VAŘENÍ

Filip Jendrichovsky napsal: Rastlina Goji- Kustovnica činská
Táto rastlina sa nazýva i rastlinou dlhovekosti. Ľudia, ktorí jedia goji sa dožijú vysokého veku. Obsahuje veľa vitamínu C a vitamínu D. Ja ju používa tak, že dám desať- pätnásť zrniečok do čaju a nechám ich pätnásť minút lúhovať v horúcom čaji.


Navyše je aj veľmi chutná.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

  • Filip Jendrichovsky
  • Avatar uživatele Filip Jendrichovsky
  • Návštěvník
  • Návštěvník
30. dub 2013 11:07 #6451 od Filip Jendrichovsky
Filip Jendrichovsky odpověděl/a na téma: RECEPTY a VAŘENÍ
Rastlina Goji- Kustovnica činská
Táto rastlina sa nazýva i rastlinou dlhovekosti. Ľudia, ktorí jedia goji sa dožijú vysokého veku. Obsahuje veľa vitamínu C a vitamínu D. Ja ju používa tak, že dám desať- pätnásť zrniečok do čaju a nechám ich pätnásť minút lúhovať v horúcom čaji.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

  • Adrika
  • Avatar uživatele Adrika
  • Návštěvník
  • Návštěvník
30. dub 2013 10:34 #6447 od Adrika
Adrika odpověděl/a na téma: RECEPTY a VAŘENÍ

Stanislava napsal:

Adrika napsal: Staré Dunajské recepty - aj v nemčine.

docs.google.com/viewer?a=v&pid...


Ke stažení zde


Ďakujem pani Stanislava. Nevedela som pripnúť súbor. Nie som technický typ:-) Ešte raz ďakujem.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

  • Stanislava
  • Avatar uživatele Stanislava
  • Návštěvník
  • Návštěvník
30. dub 2013 09:54 #6445 od Stanislava
Stanislava odpověděl/a na téma: RECEPTY a VAŘENÍ

Adrika napsal: Staré Dunajské recepty - aj v nemčine.

docs.google.com/viewer?a=v&pid...


Ke stažení zde

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Vygenerováno za 0.316 sekund