Pamatuj si mě     Zapomenuté heslo?   Registrovat  

K zamyšlení

Více
13. srp 2023 21:36 - 13. srp 2023 22:46 #555 napsal Pavel Krajíček
Odpověď od Pavel Krajíček na téma K zamyšlení
Psal jsem na Facebooku:

Opět někteří luciferští trabanti (např. falešný profil Martin Pekár, pod kterým se skrývá Ďurfina) šíří lež, že zločin-cenzuru Poselství Grálu, kterou provedlo Hnutí Grálu až po smrti Abdrushina, tak že ji údajně provedl sám Abdrushin. Přitom už máme nezvratné důkazy, že cenzuru provedl člověk viz článek:  poselstvi-gralu...o-pozmeneno-lidskou-rukou

Prosím vás v článku jsou věcné argumenty, konkrétně citace Abdrushina. Pokud chcete něco v článku vyvrátit, tak nikoli sáhodlouhým žvaněním (viz Pekárovy bláboly), ale opět věcnými argumenty a ty nesmí být v rozporu se slovy Abdrushina, ba naopak, musí potvrzovat. Jinak budete před normálními lidmi za hlupáky a ovlivnit můžete tak akorát lidi typu líných církevníků, kteří nejsou schopni a ochotni věcně zkoumat.

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Více
27. srp 2023 15:25 - 27. srp 2023 15:34 #559 napsal Pavel Krajíček
Blíží se kometa C/2023 P1, která byla objevena teprve nedávno 11. srpna. Český článek www.fonetech.cz...bude-videt-i-pouhym-okem/

Podle zahraničního článku bude kometa nejjasnější 17. září viz: theskylive.com/c2023p1-info

K tomu něco ze vzpomínek:
17. září, které bylo výročním dnem svatby Abd-ru-shina a paní Marie, se konala slavnost na Hoře. Tato slavnost měla zvláštní význam. Paní Maria obdržela černý plášť své mise pomáhající lásky při zvláštním volání Pánově. Až ponese plášť svého působení, mají být požehnáni ti, kteří mají poznání.

A pro mé přátele - 17. září mám narozeniny​ 
Poděkovali: Peter Zbojovský

Více
30. srp 2023 07:07 - 30. srp 2023 08:52 #560 napsal Pavel Krajíček
K předchozímu příspěvku o kometě a 17. září jsem dostal dotaz:

"Prosím autora aby stručne uviedol či deň 17 bude zlepšovať život na Zemi alebo???"

Odpověděl jsem:
no nejsem věštec, jen jsem uvedl zatím známe věci. Především den 17. září byl dnem svatby Abdrushina a Marie, tedy spojením Spravedlnosti a Lásky. Za další 17. září při zvláštní slavnosti dostala povolaní-požeh​nání Láska ke svému působení + černý plášť. Černá je ochrannou barvou Lásky. Vyplývá z toho, že 17. září má nějaký zvláštní význam a nyní do toho všeho letos ještě kometa, která bude ten den nejjasnější. Jestli opět nastane nějaké dění ze Světla, to musíme počkat. Navíc o něm ani nemusíme vědět, že něco duchovně proběhlo.

Více
07. zář 2023 17:24 #563 napsal Pavel Krajíček
Psal jsem dnes v našem kruhu:

Dnes v den slavnosti (jak zasvěcení vědí, dnes 7.9. je slavnost Čisté Lilie) jsem měl hezký sen. Opět jsem se modlil ve snu někde ve společnosti kněží... dva seděli naproti mě, seděli jsme u nějaké velké tabule či lavice a bylo tam asi i více lidí. Já si četl z bible a modlil se. Vše bylo dost silně citově prožíváno. V našem snáři je toho více u těchto symbolů, tak jen stručně:

Kněz
- citový animus (popis citového anima pod heslem mladík – citový animus)
- ve snech je aktivním prvkem, který napomáhá očišťování mysli od nepotřebných obsahů (například od tíživých obrazů minulosti nebo od různých závislostí)

Modlitba
- modlitba: pokud přináší psychické uvolnění a bezstarostnost, pak je tento symbol velice kladný pro budoucí duchovní život snícího

Bible

​- symbolizuje vnitřní život; měla by být chápána jako duchovní a zejména mravní zákon křesťanského světa
​- číst, uvědomovat si či prožívat biblické výjevy: velice kladné pro budoucnost, nastává potřebné zvnitřnění

Musím ale říct, že sen má stále přetrvávající vliv. Stále jsem tak měkce naladěn, jako jsem byl v tom snu po modlitbě. Oproti včerejšku je to velký rozdíl... možná má na to i vliv dnešní slavnost, že když došlo ve snu k vnitřnímu otevření, tak záření proudící v den slavnosti mohlo snáze vstoupit.

V poslední době své sny si také vykládáme i na Facebooku v naší nové skupině:  www.facebook.com/groups/krajicek

Více
22. zář 2023 07:45 #566 napsal Pavel Krajíček

V naší skupině (odkaz na konci) kde vkládám i své mnohé sny, jsem k dnešnímu snu se zmínil i o meditaci. K tomu bych obecně dodal, aby nevzniklo nedorozumění:

Krátce o (mé) meditaci. V dnešním předchozím příspěvku (sen o stavbě silnice) jsem se zmínil o meditaci. Čtenář Abdrushina by mohl namítat, že Abdrushin meditace nedoporučoval, byl proti nim. Mé meditace nejsou asi těmi, které Abdrushin nedoporučoval, naopak v mé terminologii slovo meditace znamená soustředění, které sám Abdrushin doporučoval. Cituji slova samotného Abdrusnina jsou z přednášky 23. Útulný domov:

"...a přidrží se raději tichých hodin vnitřního soustředění, které daleko více vede ke šťastnému společnému životu než všechny vnější nešvary..."

Takže když budu do budoucna hovořit o meditaci, tak mám na mysli tato Abdrushinem doporučená soustředění. Já je mám propojená s modlitbou, často při nich obracím zrak vzhůru a v citu volám "Bože můj".

Naše skupina:  www.facebook.com/groups/krajicek

Poděkovali: Peter Orolín

Více
30. zář 2023 09:14 #569 napsal Pavel Krajíček
Takové shrnutí, výcuc z jedné diskuze v naší skupině. Ptal jsem se jednoho tzv. léčitele a jasnovidce proč nedoporučuje jako četbu Abdrushina a jeho Poselství Grálu, když jinak doporučuje vše možné z esoteriky. Odpověděl mi: "Toho jsem v minulosti také četl. Je to nesrozumitelné a zavádějící. To bych dnes nikomu nedoporučil."

Dále jsem pak různě v diskuzi psal:

Já zrovna čtu knihu tzv. českého mystika Květoslava Minaříka a mám opačný dojem než pan XXX. U Minaříka a jemu podobným vidím bludy a nesrozumitelnosti a naopak u Abdrushina křišťálovou jasnost bez nesrozumitelnosti.

On není první kdo to tak říká, že tomu nerozumí, dokonce i má matka to tak prý kdysi řekla. Já myslím, že ta věta správně zní takto: ne že tomu nerozumí, ale že tomu NECHTĚJÍ rozumět, protože podvědomě cítí, že by se museli zříci mnohých samolibosti a hříček a začít se vážně zabývat Pravdou.

No ono to je totiž DAR smět pochopit Pravdu tedy Poselství Grálu. Je to dar ze Světla. A tento dar ze Světla člověk obdrží až splní nějaké předpoklady, jako u všech darů. Nejspíše se bude jednat o to, až člověk vyvine určité úsilí, touhu po Pravdě.

...já myslím, že ještě nějaké množství lidí se probudí k Poselství Grálu pod UTRPENÍM které je před námi. Až se jim úplně vše zhroutí a budou zdrcení ležet v prachu, protože tím projdou všichni lidé, až ke zlomení. A pokud ani toto je neprobudí, tak budou vyhubení, pak už jen rozklad.

Jak on pan XXX řekl o Poselství Grálu, že je to nesrozumitelné a zavádějící, tak nezdá se vám v tom rozpor? Abych mohl něco vyhodnotit, že je to zavádějící, tak to musím napřed přece prvně pochopit. Pokud jsem něco nepochopil a nerozumím tomu, tak to přece nemůžu vyho​dnotit jako zavádějící. Přijde mi to, jak jsem psal už dříve, že oni tomu prostě NECHTĚJÍ rozumět, aby si mohli podržet samolibosti a nemuseli se zabývat vážně Pravdou a proto se snaží předstírat, že je to nesrozumitelné. Ovšem vzápětí se nevědomě přiznává, že to pochopil až moc dobře, protože říká že pro něj je to zavádějící. Ovšem kam to zavádí a od čeho ho to odvádí to už neříká. Kam může zavádět nauka, která vás nabádá k tomu abyste udržovali myšlenky a cítění v čistotě? Koho a kam může zavádět čistota a ušlechtilost, která je kladena jako hlavní požadavek v Poselství Grálu?

Já jsem za celou dobu co čtu PG (od roku 1998) poznal jen jednoho člověka, který měl odvahu přiznat barvu. Shodou okolnosti to byl můj bratranec. Neviděl jsem jej od té doby, takže cca 20 let. Tehdy na Poselství Grálu nám řekl, že nemá na to, aby podle toho žil. Tedy nesnažil se mlžit jako ostatní slaboši a zbabělci, že je to nesrozumitelné či zavádějící, ale narovinu řekl, že na to nemá. K tomu bych dnes dodal, že to není přece na překážku, ostatně většina čtenářů PG na to nemá, aby bezezbytku splnila požadavky PG. Ale snaží se, vyvíjejí úsilí a tomu kdo se snaží je i shůry pomáháno. Člověk nemusí být hned "svatý". Je ale zapotřebí začít. Čím dříve začne, tím více na sobě práce odvede a až přijde konečné dění, třídění mezi lidmi, až záření vše posílí tak, že to lidi totálně zkruší, tak ti co na sobě dlouhá léta poctivě pracovali to budou mít o hodně snazší.

T​ext je zkrácen a nejsou zde příspěvky ostatních členů, celé znění v naší skupině: www.facebook.com/groups/krajicek
Poděkovali: Peter Orolín, Marie Malá